MERSİN / YENİŞEHİR - Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

İnternet etiği

Ock

Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak Avrupa Okul Ağı "The eSafety Label" tarafından verilen okulda güvenli internet kullanımı ile ilgili "e-Safety Bronze Label (Güvenli İnternet Bronz Etiket) almaya hak kazanmıştır. 'eSafety Label' aralarında ülkemizin de bulunduğu Avrupa´nın 34 ülkesinin Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu European SchoolNet tarafından okulları ve öğrencileri internetin zararlarından korumak amacıyla 2012 yılında uygulamaya konulmuştur. Bu kapsamda okulumuzda güvenli internet kullanımında farkındalık yaratan eSafety etiketi almaya hak kazandı. Uluslararası alanda geçerli olan bu etiket okullara uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmaktadır.

Okulumuzun bu etiketi almasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz konferans salonunda Rehber öğretmenimiz Çiçek ERTEM tarafından öğretmen ve velilerimize "Siber Zorbalık " hakkında semineri verildi .

Ock

Mersin Afad Eğitim Şubesince okulumuz öğretmen ve öğrencilerimize Afad Farkındalık Eğitimi ,AFAD Kurtarma , Tahliye, Araç ve Malzeme Tanıtımı Yapılmıştır.

Eğitimlerinden Dolayı Mersin Yenişehir  AFAD Eğitim Şubesine çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Mersin Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın M. Necmeddin DİNÇ,Okul Müdürümüz Uğurcan GÖÇER beraberindeki öğretmen ve öğrenciler ile birlikte  Yenişehir Kaymakamı Sayın Nevzat ŞENGÖK'ü makamında ziyaret ettiler

Ara

Okulumuz rehber öğretmenleri  tarafından Akran Zorbalığı ile ilgili veli ve öğretmenlere seminerler verildi.

Ara

Mersin Büyükşehir  İtfaye Müdürlüğünden gelen ekipler tarafından yangın söndürme ve yangına müdahele ile ilgili bilgi verildi .Yangın söndürme ile ilgili tatbikat yapıldı.

Ara

Rehber öğretmenlerimiz tarafından yapılan panlama ve ihtiyaç duyulan konularla ilgili düzenli olarak öğretmen ,veli ve personellere semineriler verilmektedir .Amacımız okuldaki işbirliğini sağlamak, güçlendirmek ve farkındalığı arttırmaktır.

Ara

Daha yeşil bir gelecek için bahçemize fidanları diktik

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile okulumuzda Çok Eğlendik , ayrıca  "Hep birlikte el ele "  proje ortağımız  Yahya Akel Fen Lisesi Öğrencileri Okulumuz öğrencilerine ve misafirlerimize unutulmaz bir müzik ziyafeti verdiler .Hep birlikte çok eğlendik her zamanki gibi çok mutluyduk .

Kas

24 Kasım öğretmenler günümüzü coşkuyla kutladık. Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlanışının  83.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı yapıldı

Ekm

Menteş Şehit Osman Köse Orta Okulu' nun bahçesinde kantin olarak kullanılan bölümü okulumuz bahçesine getirerek velilerimiz için bekleme alanı oluşturduk.

Ekm

2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul ve Veli toplantımızı 18/10/2022 tarihinde yaptık. Yapılan açık oylama sonucunda oybirliğiyle Nurten DEMİR AKSAY başkan olarak seçildi.

Ekm

Okulumuz bahçesinde  boş alanlara öğrencilerimiz ile birlikte zeytin ağacı dikerek hem öğrendik hemde eğlendik ,Öğrencilerimiz ağaç dikmenin mutluluğunu yaşadı.